
HAKKIMDA
1980 yılında doğan Dr. Murat GÜMÜŞ, 2003 yılında Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği eğitimini tamamladı. 2009 yılında ILM/SFEDI Stowell College’da Uluslar arası İş Geliştirme Danışmanı sertifika programını tamamlayarak TOBB bünyesindeki ABİGEM projesi kapsamında akredite danışman oldu. 2009 yılında Türk Ticaret Vakfının Dış Ticaret Uzmanlığı eğitimini tamamlayarak Dış Ticaret alanında uzmanlaştıktan sonra, 2013 yılında MBA, 2014 yılında Turizm İşletmeciliği yüksek lisansını tamamladı. 2013 yılında B- Sınıfı İş Güvenliği uzmanı olduktan sonra, 2015 yılında Odtü Teknokent bünyesinde TÜBİTAK Mentorü olarak çalışmaya başladı. 2018 yılında Doktora ünvanı alarak akademik hayatta Kalkınma, Rekabetçilik üzerine uzmanlaştı.
150’nin üzerinde KOSGEB Girişimcilik eğitimi, 20 PCM Eğitimi, 25 İletişim Eğitimi, 20 Pazarlama ve Satış Eğitimi, 30 üretim ve yalın üretim üzerine 245’ten fazla kurum içi ve genel katılıma açık eğitimler ile yaklaşık 10000 kişiye eğitim vererek aktif eğitmen olarak çalışmaktayım. Aynı zamanda kurumsal olarak firmalara, kurumlara, belediye ve STK’lara ilgili alanlarda danışmanlık ve eğitimler vermekteyim. Değer Zinciri ve Kümeleme, İş Geliştirme, Hibe Programı, Kalite, Üretim, İnovasyon ve Finansal Danışman, Eğitmen, Mentor, Ar-Ge, İnovasyon, Savunma Sanayii ve Endüstri 4.0 Uzmanı konusunda uzman, deneyimli ve deneyimli bir Uluslararası Serbest Kıdemli Danışmanıyım. En son görevim, uzun ve kısa vadeli projelerin tüm yönlerinin koordinasyonu oldu. KOBİ iş geliştirme alanında 18 yıldan fazla mesleki uzmanlık ve bilgi birikimim var. Mobilya, ağaç işleme, gıda sektörü, tarım, otomotiv endüstrisi, döküm ve turizm alanlarında kazanılmış, hem marka hem de tanıtım alanında optimizasyon, süreç geliştirme, satış pazarlaması, küme geliştirme ve yönetim tecrübesiyle 13 yıllık iş danışmanlığında özel deneyimim var. Özellikle otomotiv, makine, tarım makineleri, gıda ve mobilya ve büro mobilyası sektörlerinde çalışan KOBİ'ler için iş planlarının hazırlanmasında KOBİ'lere danışmanlık ve danışmanlık hizmetleri verdim. İş analizleri ve teşhisleri yaptım ve üretim, finans, pazarlama, inovasyon, Ar-Ge ve ürün geliştirme, iş bağlantılarını geliştirme ve KOBİ'lerin ihtiyaçlarını karşılayacak, özellikle de IPA-I kapsamında Hatay ve Amasya'da ahşap ve mobilya ile KOBİ'lerin ve Araştırma Merkezlerinin kurulmasında çalıştım. Ilgili, metal ve makine ile ilgili işletmeler ile IPA-I kapsamında Samsun Projesinde. İnovasyon ve endüstri 4.0 konusunda KOBİ'lerde inovasyon ve endüstri 4.0 modelinin nasıl başlatılacağı konusunda deneyimim var. Özellikle Üzümlü ve Huğlu-Konya'da savunma sanayii ile ilgili Ar-Ge ve inovasyon projelerinde deneyimim var. Eğitim programlarını koordine etme, uygulama ve sunma konusunda deneyimim var. Ek olarak, turizm konusundaki tecrübesi sayesinde pazarlama ve mesleki eğitimin yanı sıra yönetim ve yatırım stratejilerinde uzmanlık kazandım. 2008-2013 yılları arasında Aksaray Ticaret Odası, Mevlana Kalkınma Ajansı ve Konya Ticaret Odası için eğiticiydim. İklim Değişikliği konusunda deneyimim var. IPA Bölgesi'ndeki STK'lar ve Odalarla çalışma tecrübesi olduğu için çok ciddi bir finansal analiz ve maliyet azaltma teknikleri, raporlama ve iletişim becerilerinde mükemmel bir bilgi birikimine sahibim ve iyi karmaşıklık ve kapsamlı kurumsal ağlar arasında tecrübe sahibiyim. 50’nün üzerinde fizibilite, araştırma raporu hazırladım. Basılmış 3 kitabım bulunmaktadır.
ISBN: 978-605-2131-11-4 Sağlık Turizmi Hibeleri ve Termal otel fizibilitesi, 2018.
ISBN: 978-605-2131-10-7 Türkiye iller arası turizm rekabet gücü endeksi, 2018.
ISBN: 978-605-9119-93-1 Organize üretim ve kırsal girişimcilik modeli, 2018.
Tezlerim aşağıdaki gibidir.
Doktora Tezi: Türkiye İller Arası Turizm Sektörü Sürdürülebilir Rekabet Analizi ve Endeks, 2018.
Yüksek Lisans Tezi: Sürdürülebilir Turizm Bağlamında Yatırım Projelerinin Değerlendirilmesi; Konya'da Yeşil Yıldız-Çevreye Duyarlı Termal Otel Yatırım Örneği, 2014.
MBA Tezi: Konya İli Ayakkabı Kümesi ve Değer Zinciri Analizi, 2013.